ممکن است تصور این که این دو تکنولوژی چگونه و از چه نظر با یکدیگر تفاوت دارند مقدار سخت باشد، خصوصا زمانی که میبینید USB4 برپایه Thunderbolt 3 است، اما این دو فناوری با یکدیگر تفاوت دارند. سالهای گذشته، فناوری Thunderbolt از پورت Mini DisplayPort برای اتصال استفاده میکرد.
اما با معرفی نسخه 3 این فناوری، اینتل تصمیم گرفت که پورت فیزیکی Thunderbolt را به USB-C تغییر دهد. این تغییر باعث شد که اتصالات بین این دو فناوری متفاوت شود.علاوه بر این اینتل امکان استفاده از این فناوری را برای سازندگان دستگاههای کامپیوتری رایگان کرد تا دیگر سازندگان نیز شروع به استفاده از این تکنولوژی و همهگیر شدن آن کنند.
سپس USB-IF پروتکل USB 4 را معرفی کرد و اعلام کرد که برپایه Thunderbolt 3 است و مشخصات مشابهی با این پروتکل را خواهد داشت و طبیعتا برخی از ویژگیهای آن را نیز خواهد داشت.ایده کلی این کار این بود که امکان استفاده از دستگاهها و تجهیزاتی که از تکنولوژیهای تاندربولت و USB پشتیبانی میکردند با یکدیگر امکانپذیر شود. البته امروزه جدیدترین نسخه تاندربولت، Thunderbolt 4 است که تفاوتهایی با Thunderbolt 3 دارد. به عنوان مثال حداقل ظرفیت پشتیبانی شده آن برای PCIe از 16 Gbps به 32 Gbps افزایش یافته و امکان استفاده از کابلهایی با طول 2 متر با پهنای باند 40 Gbps وجود دارد. میتوانید تفاوتهای بیشتر آنها را در سایت اینتل مشاهده کنید.
سخن آخر
با وجود این که طبیعتا هر نسل یواسپی مزایای چشمگیری را نسبت به نسل قبلی خود ارائه میدهد، ولی با توجه به پیشرفتهای به دست آمده، نمیتوانیم اهمیت قابلیتهای جدید یواسپی 4 را کتمان کنیم. اما در نهایت همانطور که گفتیم، قابلیتهای استاندارد یواسپی 3 برای بیشتر افراد کافی است و اگر جزو افراد حرفهای هستید و امکانات جدید یواسپی 4 برای شما اهمیت زیادی دارد، پس احتمالا هزینههای مربوط به این مشخصه برای شما بالا نخواهد بود.